A kínai rozsdamentes acélipar

astrinas rozsdamentes acél

A rozsdamentes acél kínai piaca rugalmas és tele van lehetőségekkel, annak ellenére, hogy a COVID-19 a globális rozsdamentes acéliparban zavart okozott az iparág bennfentesei szerint.

Kína, mint a világ legnagyobb rozsdamentes acéltermelője és fogyasztója, termelése 1,64 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, 2021-ben több mint 30,6 millió tonnára, a látszólagos fogyasztás pedig 1,92 százalékkal, mintegy 26,1 millió tonnára emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

Az elmúlt években a kínai saját fejlesztésű rozsdamentes acéltermékeket széles körben alkalmazták számos területen, különösen a vegyiparban, az autóiparban, a repülőgépiparban és az orvosi iparban, amelyek döntő szerepet játszanak a kínai acélipar ipari és ellátási láncának stabilizálásában.

Az iparágnak a COVID által kiváltott kockázatokkal kell szembenéznie, amit tetéz a külföldi forrásokból származó nyersanyagoktól való nagymértékű függés és a nemzetközi ár ingadozások.

Jelentős tér áll rendelkezésre a kínai rozsdamentes acélipar korszerűsítésére. A világ fokozza a környezetvédelmet, és a downstream piaci szabványok folyamatosan javulnak, a kínai rozsdamentes acéliparnak növelnie kell az innovációba való befektetést a gyártási technológia és az alkalmazás terén, fel kell gyorsítania a zöld átalakulást, és tovább kell növelnie globális piaci részesedését.